Blog

HAGYOMÁNYOS FŰTÉS VAGY HŐSZIVATTYÚ?

Annak aki házat épít vagy csak felújít, a megfelelő fűtési rendszeren is gondolkodnia kell. A hagyományos illetve a hőszivattyús fűtés költségeinek és környezetbarát tulajdonságainak összehasonlítása.

Megfelelő fűtési rendszerrel a költségek és a CO2 kibocsátás jelentősen csökkenthető. Otthonunk energiaszükségletének mintegy 25-30 %-át a fűtéshez, melegvíz-előállításhoz és a hűtéshez szükséges energia mennyiség teszi ki.
A hőszivattyú nagy előnye, hogy környezetbarát, ugyanis a hőszivattyús fűtésnél a többi fűtési rendszerrel ellentétben nincs égés, így nincs CO2-kibocsátás sem. Hogyan lehetséges ez? Ez a fűtési mód nem függ semmilyen nyersanyagtól, például fától, olajtól vagy gáztól. A hőszivattyúk a szükséges energiát szinte kimeríthetetlen forrásból, nevezetesen a környezetből nyerik. Az energia akár 75 százaléka a környezeti levegőből, a talajvízből vagy a talajból származik, ami a hőszivattyú egyértelmű előnye. A fennmaradó 25 százalék az elektromos áramból származik, ami megoldható akár napelemmel is.

logo

Cégünk több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező vállalkozás. Feladataink közé tartozik a villanyszerelés, villamos biztonsággal (érintésvédelemmel) kapcsolatos tevékenységek, igazolások, klíma- és hőszivattyú szerelés.

Nyitva tartás

Hétköznap munkanapokon hétfőtől péntekig 8:00-16:00 óráig.  Kérem forduljon hozzánk bizalommal!



Hétfőtől - Péntekig: 8:00 - 16:00
Szombat:  Szünnap
Vasárnap:: Szünnap

Sütikezelési információk

Ez a weboldal sütiket használ a legjobb élmény biztosítása érdekében.

Tudj meg többet